Eerste leerlingen op nieuwe basisschool

De allereerste 22 leerlingen van de gloednieuwe Utrechtse openbare basisschool Haarzicht in de gelijknamige wijk, begonnen maandagochtend 2 september met een kringgesprek. Want zo leer je elkaar goed kennen natuurlijk!

De basisschool begint met drie leerkrachten en -voor nu- twee groepen. Het aantal groepen groeit gelijk op met de stijging van het aantal nieuwe leerlingen. Leerkracht Rianne Olsthoorn: ,,De eerste dag op onze nieuwe school was echt heel leuk. De kinderen zijn superlief, de ouders enthousiast. Vaak zitten ze thuis nog middenin de verhuizing. Ons team en dat van de Kees Valkensteinschool hebben samen zingend de ouders en de kinderen verwelkomd in het nieuwe schooljaar. Obs Haarzicht werd officieel geopend door een lintje door te knippen.''

Kinderen die in deze nieuwe-wijk-in-aanbouw komen wonen, zijn al vanaf 2 september welkom op hun nieuwe basisschool en opvang. Voor onderwijs en buitenschoolse opvang wordt tijdelijk gebruik gemaakt van ruimte op de nabijgelegen Kees Valkensteinschool in Vleuten.

Na de kerstvakantie, in januari 2020, wordt het eigen gebouw in Haarzicht in gebruik genomen. Dit kindcentrum biedt, naast basisonderwijs van obs Haarzicht, ook buitenschoolse opvang aan kinderen van 4 t/m 12 jaar (BSO Haarzicht) en het Kinderdagverblijf Haarzicht (kinderopvang voor 0-4 jarigen) van KMN Kind & Co. Ook ouders die niet in Haarzicht wonen, kunnen hun kind aanmelden.

De nieuwe obs Haarzicht is de 38ste school van SPO Utrecht. Kinderdagverblijf Haarzicht wordt de 49ste locatie voor opvang van 0-4 jarigen van KMN Kind & Co.

Kindcentrum Haarzicht heeft een gezamenlijke informatiefolder over onderwijs en opvang. Zie ook: www.obshaarzicht.nl en www.kmnkindenco.nl.

Deel dit artikel:
Ik heb belangstelling  Ik heb belangstelling

Grondbank Haarzicht
Omgevingsmanager: Bert Oskam
Postbus 4052
3502 HB Utrecht
030-609 72 96
info@haarzichtvleuten.nl

Grondbank Haarzicht
Ligging van het project