Fasering verkoop Haarzicht

Deze woningen gaan dit jaar nog in verkoop
Het is zeker: Haarzicht gaat er komen! We beginnen met fase 1 en 2 aan de oostkant van het plan. Graag leggen we in dit nieuwsbericht uit wat het woningaanbod per fase is. Ook vertellen we hoe de verschillende wijken in fase 1 en 2 van Haarzicht eruit komen te zien, zodat u zich alvast een beeld kunt vormen van u mogelijk nieuwe woonomgeving.

Fase 1
Fase 1 bestaat uit 89 rijwoningen, 22 twee-onder-een-kapwoningen, de school en het kinderdagverblijf. De woningen liggen verspreid over de Dorpsrand en het zuidelijke gedeelte van het Centrale deel.

Fase 2
Fase 2 bestaat uit 31 rijwoningen, 26 twee-onder-een-kapwoning en 4 vrijstaande woningen en 11 vrije kavels. Deze woningen vind je straks in het noordelijke gedeelte van het Centrale deel, het oostelijke gedeelte van De Erven en het meest oostelijke puntje van De Lanen.

In Groep Haarzicht zitten meerdere ontwikkelaars (AM en Bunnik Projekten) die ieder een gedeelte van Haarzicht zullen gaan ontwikkelen en gefaseerd in verkoop zullen gaan brengen.

Huren in Haarzicht
In Haarzicht kunt u ook huren. In fase 1 en 2 komen 126 eengezinswoningen in de vrije huursector. Tijdens de Provada is hiervoor de overeenkomst met Bouwinvest getekend. De bouw wordt gerealiseerd door BAM Woningbouw. Er komen ook nog 49 eengezinswoningen voor de sociale huur.

Planning
Voor we starten met de verkoop, willen we eerst meer weten over hoe u precies wilt wonen. Voor de zomervakantie ontvangt iedereen die ingeschreven staat een enquête waarin we de woonwensen inventariseren. Daarnaast zullen we de plattegronden tonen, een indicatie van de prijzen geven en de eerste beelden van de huizen die AM in fase 1 in verkoop wil brengen. De enquête voor de woningen in fase 2, en dan met name voor de twee-onder-één-kapwoningen, zal na de zomervakantie plaatsvinden. De rijwoningen in fase 1 zijn namelijk dezelfde type woningen als in fase 2.

De Dorpsrand
De Dorpsrand ligt volledig in fase 1. U vindt de buurt tegen de huizen van Vleuten aan. Loop hier straks rond en zie dat de opzet en gekozen architectuur enerzijds aansluit bij de bestaande bebouwing en anderzijds meer open is. Het woningaanbod is gedifferentieerd. Er komen rijwoningen en 2 onder 1 kapwoningen. Samen vormen de huizen een aantrekkelijk geheel die met mooie zichtlijnen, korte straatjes, pleintjes en groene plekken met speelplaatsen aan elkaar verbonden zijn. In de Dorpsrand heeft iedereen een voortuin en parkeren doet u in de parkeerstraten, parkeerhoven of op eigen terrein.

Het Centrale deel
Het Centrale deel is een intieme woonbuurt met een parkachtige inrichting. De straten kleuren groen door de bloeiende parkbomen. Het Centrale deel wordt omsloten door de ringweg van Haarzicht en de archeologische zone doorkruist de buurt. Waar vroeger de Sloot van Themaat was, maken we nu een heerlijk dorpspark voor iedereen. De woningen van fase 1 vindt u aan de zuidkant van het park, de woningen van fase 2 liggen aan de noordkant. Het Centrale deel wordt gevormd door huizen die met elkaar hoven vormen waar ruimte is om te parkeren en/of te spelen. Er zijn ook huizen met parkeerplaats op eigen terrein en bezoekers parkeren op straat.

De Erven
De Erven ligt langs het water aan de Thematerweg. Bij het ontwerp van deze buurt hebben we ons laten inspireren door de naastgelegen boerderijerven, waardoor met de realisatie van deze buurt de bestaande lintbebouwing langs de Thematerweg wordt doorgezet. De gezichtsbepalende nieuwbouwwoningen liggen met de voortuin 15 meter van de straat af. Het water wordt letterlijk overbrugd, wat voor een landelijk welkom zorgt. Uw auto parkeert u veelal op eigen terrein of in de openbare ruimte.

De Lanen
Langs de meanderende straten met veel mooie bomen komen 2-onder-1-kapwoningen, vrijstaande woningen en rijwoningen, allemaal met voortuin. In de Lanen woon je chique en ruim en parkeer je je auto veelal op eigen terrein. De hoofdstructuur van de Lanen heeft onder andere een oriëntatie op het landschap van het Wielrevelt. Het stratenpatroon van de buurt is daarvan een afgeleide in de vorm onder andere van licht gekromde laantjes.

De Parkzoom
De Parkzoom ademt de sfeer uit van een villapark. Hier woont u ultiem landelijk. Wat een rust en ruimte! Zeker omdat hier veel vrijstaande woningen komen. Tussen de huizen door kijkt u uit op het bosje van Goes, het Archeologisch park en het Wielrevelt. Uw tuin is natuurlijk uw eigendom, maar door de natuurlijk begrenzing, wordt het onderdeel van het landschap. De school van Haarzicht ligt aan de rand van de Parkzoom en vormt de overgang naar het Centrale Deel.

Deel dit artikel:
Ik heb belangstelling  Ik heb belangstelling

Grondbank Haarzicht
Omgevingsmanager: Bert Oskam
Postbus 4052
3502 HB Utrecht
030-609 72 96
info@haarzichtvleuten.nl

Grondbank Haarzicht
Ligging van het project