Kees Valkensteinschool en Kind & Co samen in Haarzicht

In de nieuwe wijk Haarzicht in Vleuten realiseren SPO Utrecht en Kind & Co samen één plek voor de Kees Valkensteinschool, buitenschoolse opvang en een kinderdagverblijf voor 0-4-jarigen.

Het ontwerp van het gebouw is klaar. Het wordt een duurzaam gebouw, dat mooi aansluit op de groene omgeving én past bij de duurzame woningen in Haarzicht. Opdrachtgever is SPO Utrecht, het bestuur van de openbare basisscholen in de stad. Van Hoogevest Architecten uit Amersfoort is de ontwerper. Het nieuwe pand past bij de manier van lesgeven en de visie op 21ste eeuws onderwijs van de Kees Valkensteinschool. Een multifunctionele ruimte vormt het hart van het gebouw en lokalen kunnen flexibel worden ingedeeld.

Levendige plek

Cecile Tulen, directeur Kees Valkensteinschool: ,,Nu de tekeningen klaar zijn, verandert het van een idee in een echte school, waarin straks de kinderen uit Haarzicht en Vleuten spelen en leren. We verheugen ons op dit prachtige gebouw, er is veel ruimte om elkaar te ontmoeten. Bijzonder ook om de ruimte straks te delen met het kinderdagverblijf van Kind & Co en de buitenschoolse opvang. Het wordt vast een levendige plek in de wijk!’’ Architect Herman Bakker: ,,Dit wordt het kleurrijke en duurzame hart van Haarzicht.’’

Activiteiten

Nu al ontwikkelen kinderopvang en school gezamenlijk activiteiten, die ook toegankelijk zijn voor toekomstige bewoners van Haarzicht en voor omwonenden. In mei 2018 verkennen leerlingen van de Kees Valkensteinschool samen met kinderen van de opvang de plaats waar hun school wordt gebouwd. Er komt een feestelijk, creatief programma rond de archeologische waarde van het gebied.

Bouwwerkzaamheden

In september 2018 wordt begonnen met de bouw van de school aan de Haarzichtsingel. Naar verwachting worden school en kinderdagverblijf in september 2019 in gebruik genomen. De Kees Valkensteinschool heeft vanaf dat moment twee locaties in Vleuten. De school aan Kortland blijft ook open.

Kees Valkensteinschool

De Kees Valkensteinschool heeft een lange geschiedenis en is gevestigd in een modern gebouw aan Kortland 23 in Vleuten, dichtbij Haarzicht. Ooit was dit een echte dorpsschool en dat merk je nog steeds. Kinderen, leerkrachten en directeur kennen elkaar allemaal en vormen samen een hechte gemeenschap. Missie van de school is dynamisch, modern onderwijs bieden in een warme, prettige omgeving. Cognitieve en creatieve ontwikkeling gaan hand in hand.

Meer informatie

Hier kunt u de informatiefolder over de school in Haarzicht downloaden. De papieren brochure kunt u aanvragen via onderstaand mailadres.

Kennismaken

Belangstellende ouders zijn van harte welkom voor een individueel kennismakingsgesprek met directeur Cecile Tulen en een rondleiding door onze school in Vleuten. Aanmelden voor de locatie Haarzicht is ook al mogelijk.

Kees Valkensteinschool

Kortland 23
3451 VD Vleuten
Vanaf eind 2019 óók gevestigd aan de Haarzichtsingel in Haarzicht.

telefoon: 030-677 55 63
email: directie@keesvalkenstein.nl
website: www.keesvalkenstein.nl
directeur: Cecile Tulen

Deel dit artikel:
Ik heb belangstelling  Ik heb belangstelling

Grondbank Haarzicht
Omgevingsmanager: E. Zeeman
Postbus 4052
3502 HB Utrecht
030-609 72 96
info@haarzichtvleuten.nl

Grondbank Haarzicht
Ligging van het project