Van Hoogevest ontwerpt Kees Valkensteinschool in Haarzicht

VLEUTEN 2 DECEMBER 2016 - Van Hoogevest Architecten ontwerpt het schoolgebouw voor de Kees Valkensteinschool in de nieuwe wijk Haarzicht in Vleuten. "We zijn er heel blij mee," zegt Alma Bouwer van de schooldirectie. "Onze nieuwe school komt zo weer een stukje dichterbij."

Het komende jaar staat in het teken van het ontwerpen van het gebouw. De twee directeuren van de Kees Valkensteinschool kijken er naar uit. "Fijn dat het nu concreter wordt. Het is prettig samenwerken met Van Hoogevest, vertelden andere schooldirecteuren ons. Ze luisteren goed naar je wensen en staan overal voor open. We krijgen echt invloed en kunnen onze nieuwe school laten aanpassen aan wat wij belangrijk vinden in ons onderwijs."

Eind 2018, als de eerste huizen van Haarzicht worden betrokken, gaat ook de nieuwe vestiging van de Kees Valkensteinschool open. Dan zijn er twee locaties van deze ‘moderne dorpsschool’ in Vleuten. De verkoop van de woningen in de groene wijk Haarzichtbegint waarschijnlijk in het vierde kwartaal van 2017. Ouders kunnen hun kind dan ook al opgeven voor de nieuwe Kees Valkensteinschool.

Alma Bouwer: "We krijgen een mooie centrale plek in Haarzicht, daar zijn we heel blij mee. Vlakbij het Bosje van Goes en de archeologische site."

De Kees Valkensteinschool is straks de enige school in de wijk Haarzicht. Er komt ook kinderopvang op het terrein. Het gebouw zal energiezuinig en duurzaam worden gebouwd. Opdrachtgever SPO Utrecht, bestuur van de school, ziet duurzaam bouwen als een belangrijke taak.

Deel dit artikel:
Ik heb belangstelling  Ik heb belangstelling

Grondbank Haarzicht
Omgevingsmanager: Bert Oskam
Postbus 4052
3502 HB Utrecht
030-609 72 96
info@haarzichtvleuten.nl

Grondbank Haarzicht
Ligging van het project