Komt u langs tijdens de publieksweek om de archeologische vondsten te bekijken?

Al lange tijd zeggen we dat Haarzicht wordt gebouwd op goede gronden. Daarmee doelen we op de unieke locatie bij Landgoed Haarzuilens én de rijke historie van het gebied. De afgelopen weken is er volop gegraven op de plek waar straks de nieuwbouw komt. Archeologische Dienst Utrecht heeft onder leiding van Erik Graafstal een paar prachtige vondsten gedaan. Ze vertellen veel over de manier waarop hier vroeger geleefd werd.

Zo zijn er bewoningssporen gevonden uit de midden- en late ijzertijd, de Romeinse tijd en de vroege middeleeuwen. Ruim 1000 jaar bewoning, ruwweg tussen 500 v. Chr. en 750 na Chr. In de ijzertijd heeft er een riviertak van de Rijn door het gebied gestroomd. Vooral in de eindfase, toen de rivier wat rustiger werd, boden de oeverwallen goede mogelijkheden voor bewoning en akkerbouw. En dat ziet u nu terug. De magie van archeologie.

Namens Grondbank Haarzicht CV, Gerard Bolk (AM directeur) en Wim Bunnik (directeur Bunnik Projekten): ‘We zijn blij dat we als partij verder mogen werken aan de kwaliteit van ruimte en aan de kwaliteit van leven van de toekomstige bewoners in Haarzicht.’

Wanneer kun je de opgravingen bekijken?
De publieksweek loopt van zaterdag 19 tot en met zondag 27 mei. Op 19, 21 en 27 mei organiseren de Historische Vereniging Vleuten, de Meern, Haarzuilens & Leidsche Rijn in samenwerking met gebiedsontwikkelaar Grondbank Haarzicht rondleidingen en allerlei activiteiten. Opgeven is niet nodig en de entree is gratis.

  • Zaterdag 19 mei is het ‘Open huis’ van 12.00 tot 16.00 uur. De rondleidingen vinden plaats om 13.00 en 14.30 uur.
  • Maandag 21 mei en zondag 27 mei is iedereen tussen 12.00 en 17.00 uur welkom. De rondleidingen zijn maandag om 13.00 en 14.30 uur
  • Zondag kunt u tussen 12.00 en 17.00 uur langskomen. De rondleidingen zijn dan om 13.30 en 15.00 uur. Ook zijn er activiteiten voor kinderen.

Tot ziens!
Zien we u één van deze dagen op het bouwterrein Haarzicht aan de Thematerweg in Vleuten? Er is parkeergelegenheid aan de Thematerweg, maar we raden aan om lopend of op de fiets te komen. U kunt de ingang dan het beste via de Multatulistraat bereiken. (Zie ook het kaartje). Houd er qua kleding en schoenen rekening mee dat u een bouwterrein betreedt.

Kaart voor Haarzicht

We kijken uit naar uw komst.

Deel dit artikel:
Ik heb belangstelling  Ik heb belangstelling

Grondbank Haarzicht
Omgevingsmanager: Bert Oskam
Postbus 4052
3502 HB Utrecht
030-609 72 96
info@haarzichtvleuten.nl

Grondbank Haarzicht
Ligging van het project