Uitslag enquête architectenselectie

De afgelopen 2 maanden is er massaal gereageerd op de vraag om een enquête in te vullen waarin wij uw mening vroegen over de eerste schetsen van vijf geselecteerde architecten.

De uitslag van deze enquête heeft een duidelijk beeld gegeven over uw voorkeuren. Voor de woningen in het Dorpse gedeelte ligt de voorkeur bij de ontwerpen van Hans Been architecten en LSWA. Dit geldt zowel voor de geïnteresseerden die willen wonen in een rijwoning in het Dorpse gedeelte als wel voor degene die in een ander woningtype of in het Landelijke deel willen wonen.

Deze zelfde twee architecten komen ook als voorkeur naar voren voor de grotere woningen in het Dorpse gedeelte van Haarzicht.

In het Landelijke woongedeelte gaat de voorkeur voor alle woningtypen ook uit naar Hans Been architecten en LSWA aangevuld met Van Manen architecten. Hierbij maakt het in voorkeur niet uit of men zelf in dit gedeelte wil wonen of niet.

Naar aanleiding van de uitslag van de enquête hebben wij de intentie om met Hans Been architecten, LSWA en Van Manen architecten de woningen van Haarzicht verder te ontwerpen.

Naast uw voorkeur voor de architecten hebben wij ook veel informatie verkregen over uw voorkeur qua woningtype en prijsklasse. Deze informatie gaan wij verder analyseren en waar mogelijk wordt dit verwerkt in het uiteindelijke plan. Dit kan bijvoorbeeld tot gevolg hebben dat er meer twee-onder-één kapwoningen komen in plaats van rijwoningen. Of rijwoningen in meerdere groottes.

Planning

In dit eerste kwartaal wordt nog een aantal belangrijke afspraken gemaakt en vastgelegd met de gemeente en de overige partijen van Groep Haarzicht. Wanneer dit is afgerond, kunnen de posities van de ontwikkelende partijen worden vastgesteld en kan de fasering en uitontwikkeling starten. De planning is om dit jaar te starten met de eerste verkopen en de eerste bouw staat gepland voor medio 2018.

Deel dit artikel:
Ik heb belangstelling  Ik heb belangstelling

Grondbank Haarzicht
Omgevingsmanager: Bert Oskam
Postbus 4052
3502 HB Utrecht
030-609 72 96
info@haarzichtvleuten.nl

Grondbank Haarzicht
Ligging van het project